Kedves Látogatók!

Mivel az utóbbi évben az intelligens közlekedési rendszerek, illetve szolgáltatások területén igen összetett és gyors fejlődés zajlott le az Európai Unió országaiban, beleértve a közép-kelet-európai régió új tagországait, így hazánkat is. Az 1992-ben létrehozott ERTICO - Intelligent Transport Systems and Services Europe (az Intelligens Közlekedési Rendszerek és Szolgáltatások Európai Szervezete) – amely szervezetnek Magyarország 1998. óta tagja, és azóta is megszakítás nélkül résztvevője – szorgalmazta, hogy a tagországokban Nemzeti ITS Szervezetek jöjjenek létre az intelligens közlekedési rendszerek területén végzett nemzeti és európai munka eredményesebbé tétele érdekében. Ennek megfelelően került sor hosszú előkészítő munka után az Alakuló Közgyűlés összehívására.

Az ITS Hungary Egyesület Alakuló Közgyűlése 2006. május 3-án került megrendezésre, ahol az Alapszabály elfogadásával és a tisztségviselők megválasztásával megalakult az „ITS Hungary” Intelligens Közlekedési Rendszerek Koordinálásának Magyarországi Egyesülete.
Az ITS Hungary Egyesület bejegyzése 2006. április 24-én történt meg, mely hivatalosan 2006. június 6-án emelkedett jogerőre.

Az Egyesület alapító tagjai az intelligens közlekedési rendszerek legfontosabb hazai képviselői – így az érintett minisztériumok, úthálózat-üzemeltetők, a hazai gyártók, fejlesztők és szolgáltatók, kutatással foglalkozó intézmények, tanácsadó cégek (az Egyesület tagjai és vezetőségi tagjai).
Az ITS Hungary főbb célkitűzései között szerepel a közlekedés minden al-ágazatára kiterjedően a hazai konszenzus és együttműködés elősegítése a hazai telematikai alkalmazásokban; a hazai intelligens közlekedési rendszerek és szolgáltatások megvalósításának támogatása, és integrálása a transz-európai hálózat szolgáltatásaihoz; a nemzeti, a regionális és a nemzetközi szinten történő együttműködés, közös projektekben való részvétellel és technológia transzfer segítségével; a nemzeti stratégia megvitatása az intelligens közlekedési rendszerekre vonatkozóan.

Az elfogadott Alapszabályzat rögzítette, hogy az ITS Hungary nemzetközi és hazai szakmai szervezetekkel fog együttműködni, együttműködési szerződés keretében. Ennek megfelelően ITS Hungary Egyesület csatlakozott az ERTICO - Intelligent Transport Systems and Services szervezet által működtetett ún. Nemzeti ITS Szervezetek Hálózatához. A Platformhoz való csatlakozás az ITS Hungary ill. tagjai számára lehetővé teszi az ERTICO bizottságaiban, projektjeiben és fórumaiban való részvételt.

A szervezet együtt kíván működni a Magyar Útügyi Társasággal, az Útügyi Világszövetség Magyar Nemzeti Bizottságával, valamint más hazai szervezetekkel is.

Egyesületünk iránt folyamatos az érdeklődés mind a hazai, mind pedig a külföldi szakmai körökből. Ezt bizonyítja az is, hogy Egyesületünk jelenleg 47 taggal (23 szervezet és 24 egyéni tag) működik.

További információk az Egyesületünk Titkárságától kérhetők.

ITS Hungary Egyesület Titkársága
cím: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152.
tel/fax: +36-1-7810553
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

 

Partnereink

Képtalálat a következőre: „kti logo”

Képtalálat a következőre: „icell kft logo”Képtalálat a következőre: „nfm”Képtalálat a következőre: „magyar közút logo”Képtalálat a következőre: „hunagi logó”Képtalálat a következőre: „nemzeti mobil díjfizetési zrt logo”Képtalálat a következőre: „naviscon zrt”HétpontKéptalálat a következőre: „siemens kft logó”

ITS Hungary Egyesület  -  H-1113 Budapest, Bartók Béla út 152.  -  Tel: + 36 30 9642856  -  e-mail: itshungary@tvnetwork.hu

S5 Box