C-ITS workshop, 2016. február 18.

Az ITS Hungary Egyesület idei első szakmai programja a 2016. február 18-án megrendezett „Együttműködő intelligens közlekedési rendszerek (C-ITS) - A modern kooperatív ITS rendszerek telepítése napjainkban, külföldi tapasztalatok, és hazai eredmények, tervek” c. szakmai nap volt.

Napjainkban egyre több helyen épülnek ki kooperatív közlekedési rendszerek, melyek elterjedése néhány éven belül mindenki által elérhető közelségbe hozza a járművek egy új, v2x generációját. Ezen járművek képesek egymással és az úthálózattal való valós idejű információcserére, ezáltal töredékére csökkentve a potenciális balesethelyzeteket – városon belül és kívül egyaránt. A kommunikáció nemcsak a járművek és az infrastruktúra között fontos, hanem a leendő felhasználók felé is indokolt, hogy felismerjék az új lehetőségek előnyeit.

Az előadók, Dr.-habil. Gulyás András, Tomaschek Tamás, Váradi András, bemutatták az európai technológiai fejlődést ezen a szakmai területen, valamint áttekintést adtak a jelenlegi és a közeljövőben várható új közlekedési szolgáltatásokról.

Az előadások diái megtekinthetők az előadók nevére kattintva.

A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a Galériában.

 

ITS Hungary Egyesület  -  H-1113 Budapest, Bartók Béla út 152.  -  Tel: + 36 30 9642856  -  e-mail: itshungary@tvnetwork.hu

S5 Box