CROCODILE workshop, 2015. december 15.

Az ITS Hungary Egyesület vezetősége a 2014-ben úgy határozott, hogy az Egyesület részt vesz a CROCODILE projekt A1: Projekt menedzsment & információ terjesztés részében az azért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. mellett. A tevékenység keretében az ITS Hungary Egyesület egy workshop megrendezésében / kiadvány szakmai anyagának összeállításában vállalt szerepet.

A CROCODILE projekt


 

Az EU Bizottság 2013. december 11-én jelentette meg nyílt felhívását, melyben az egyik kiemelt szakmai terület az ITS rendszerek / szolgáltatások területe volt. A CONNECT régió tagállamai „CROCODILE - Cooperation of Road Operators for COnsistent and Dynamic Information Levels” névvel készítettek elő egy ITS témájú projektet.

A projekt keretében Ausztriából, Bulgáriából, Csehországból, Görögországból, Horvátországból, Lengyelországból, Magyarországról, Németországból, Olaszországból, Romániából, Szlovákiából, Szlovéniából dolgoznak együtt a partnerek a közös célok megvalósításán, a határon átnyúló forgalom javítása érdekében. A hazai kedvezményezett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a projektek megvalósítói a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Budapest Közút Zrt.

CROCODILE projekt ITS tevékenységeinek középpontjában az ITS Direktívának megfelelően európai dimenziójú, interoperábilis, a végfelhasználóknak/ közlekedőknek nyújtott szolgáltatások állnak – mint a közúti forgalombiztonsággal kapcsolatos, minimális általános forgalmi információk ( c) jelű kiemelt intézkedés); valamint a tehergépjárművek számára rendelkezésre álló parkolóhelyekre vonatkozó információk ( e) jelű kiemelt intézkedés).

A projektet bemutató összefoglalót itt tekinthetik meg.

CROCODILE workshop

Az ITS Hungary Egyesület vezetősége a 2014-ben úgy határozott, hogy az Egyesület részt vesz a CROCODILE projekt A1: Projekt menedzsment & információ terjesztés részében az azért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. mellett. A tevékenység keretében az ITS Hungary Egyesület egy workshop megrendezésében / kiadvány szakmai anyagának összeállításában vállalt szerepet.

A 2015. december 15-én megrendezett workshopon Tóth Péter (főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium), Szűcs Lajos (elnök, ITS Hungary Egyesület) és Martin Böhn (AustriaTech GmbH) vitaindító előadása után a hazai megvalósítók, ill. az elkészült projekteket kidolgozó/megvalósító vállalkozók képviselői mutatták be a projekt keretében elért eredményeket az érdeklődő szakmai közönségnek. A rendezvényre Egyesületünk tagjai is meghívást kapnak.

A rendezvény programja

Előadások

Nyitó szekció

Szűcs Lajos, elnök, ITS Hungary Egyesület

Tóth Péter, főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési Infrastruktúra Főosztály

Martin Böhm, nemzetközi koordinátor, AustriaTech GmbH

1. szekció: áttekintés a Magyar Közút Nzrt. CROCODILE projekt keretében elért eredményeiről

  1. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezetői tisztségviselőjének előadása
  2. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkaprogramja (Tomaschek Tamás, forgalomszabályozási csoportvezető, Magyar Közút Nonprofit Zrt.)
  3. Forgalmi menedzsment tervek a hazai TEN-T hálózatra (Dr.-habil Lindenbach Ágnes, egyetemi tanár, Inter-út XXI. Kft.)
  4. M1 parkolásirányítási rendszer (Magyar Plastiroute Kft.)
  5. Forgalomirányítás, rendszerintegráció, adatcsere (Sagemcom Kft.)

2. szekció: áttekintés a Budapest Közút Zrt. CROCODILE projekt keretében elért eredményeiről

  1. A Budapest Közút Zrt. intelligens közlekedési rendszerekkel kapcsolatos tevékenysége (dr. Almássy Kornél, vezérigazgató, Budapest Közút Zrt.)
  2. A Crocodile fővárosi munkaprogram megvalósítása (Rónai Gergely, osztályvezető, Budapest Közút Zrt.)
  3. A Crocodile projektben fejlesztett Integrált Közlekedésszervezési és Szabályozási Rendszer (IKSZR) – GVSX Kft.
  4. A Crocodile projektben fejlesztett Fővárosi forgalmi információs mobil alkalmazás – Multipass Solutions Zrt.

Kérdések, válaszok

Workshop összefoglalása

Tomaschek Tamás, forgalomszabályozási csoportvezető, Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Dr.-habil Lindenbach Ágnes, főtitkár, ITS Hungary Egyesület

 

A rendezvényen elhangzott előadások diái megtekinthetők az előadók nevére/előadások címére kattintva.

A rendezvényen készült fotók a Galériában találhatók.

 

ITS Hungary Egyesület  -  H-1113 Budapest, Bartók Béla út 152.  -  Tel: + 36 30 9642856  -  e-mail: itshungary@tvnetwork.hu

S5 Box