Új stratégiai jelentőségű ITS témájú dokumentumok, 2016.

Az utóbbi időben több stratégiai jelentőségű ITS témájú dokumentum jelent meg, így például a GEAR 2030 magas-szintű munkacsoport által kidolgozott dokumentum, az ún. Amszterdami Nyilatkozat vagy a C-ITS Platform Jelentése.

GEAR 2030

Egy koordinált megközelítés kidolgozása, valamint az európai járműipar előtt álló kihívások kezelése érdekében a Bizottság létrehozott egy új magas-szintű munkacsoportot, a GEAR 2030-at. A GEAR 2030 magas-szintű munkacsoport által összeállított dokumentum itt tekinthető meg.

Amszterdami Nyilatkozatot (Declaration of Amsterdam)

2016. április 14-én az Európai Unió mind a 28 tagállamának közlekedési minisztere aláírta az ún. Amszterdami Nyilatkozatot (Declaration of Amsterdam), melyben lefektették az összekapcsolt, automatikus járművezetési technológiák fejlesztéséhez szükséges lépésekre vonatkozó megállapodásokat. A nyilatkozat aláírói vállalják, hogy olyan szabványokat és előírásokat dolgoznak ki, melyek lehetővé teszik az automatikus vezérlésű járművek használatát az Európai Unió útjain. A nyilatkozat szövege itt tekinthető meg.

C-ITS Platform Final Report

Az Európai Bizottság (DG MOVE) 2014. novemberében létrehozott egy a kooperatív intelligens közlekedési rendszerek (C-ITS) alkalmazásával foglalkozó Platformot, ez a C-ITS Platform. A Platform létrehozásának célja, hogy szolgáltatási lánc valamennyi szereplője számára egy közös jövőkép alakuljon ki a C-ITS rendszerekre vonatkozóan. Az állami és a magán szereplőket összefogó C-ITS Platformban a szolgáltatási lánc minden szereplője képviselteti magát, beleértve az állami hatóságokat, a járműgyártókat, a beszállítókat, a rendszerszolgáltatókat, a hírközlési vállalatokat stb. A Platform első működési szakaszában (2014. novembertől 2016. januárig) elkészítette első jelentését a kooperatív intelligens közlekedési rendszerek Európai Unióban történő interoperabilis alkalmazására vonatkozó egységes elképzeléshez.

 

Partnereink

Képtalálat a következőre: „kti logo”

Képtalálat a következőre: „icell kft logo”Képtalálat a következőre: „nfm”Képtalálat a következőre: „magyar közút logo”Képtalálat a következőre: „hunagi logó”Képtalálat a következőre: „nemzeti mobil díjfizetési zrt logo”Képtalálat a következőre: „naviscon zrt”HétpontKéptalálat a következőre: „siemens kft logó”

ITS Hungary Egyesület  -  H-1113 Budapest, Bartók Béla út 152.  -  Tel: + 36 30 9642856  -  e-mail: itshungary@tvnetwork.hu

S5 Box