A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az ITS Hungary egyesület közös rendezésű, nyilvános workshopja.
Téma: az Európai Unió új általános adatvédelmi rendelete a GDPR
Időpont: 2018.04.24. 14:00-17:00
Helyszín: Magyar Közút Nonprofit Zrt. székház (1024. Budapest, Fényes Elek utca 7-13.) földszinti előadóterem
Dr. Kékúti Ákos a Germus és Társai ügyvédi iroda alapító partnere mutatja be, mire kell odafigyelnie az adatkezelőknek május 25-ét követően.
Az ITS rendszerek segítenek abban, hogy gyorsabban és biztonságosabban érjük el úticélunkat. A legújabb rendszerek lehetővé teszik, hogy mindig pontos, személyre szabott információ álljon az utazó rendelkezésére. Természetesen ehhez rengeteg adatra van szükség, melyek közül néhány személyes adatnak is minősülhet.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az M1-es autópályán 2015-ben átadott 136 km-t lefedő C-ITS rendszerét 2020-ig mind terjedelemben, mind funkcionalitásban fejleszteni fogja. Többek között a már meglévő infrastruktúra felől a járművek felé történő információáramlás kétirányúvá fejlesztésével. Ezen túlmenően az eljutási idő kijelzés rendszerét is bővíteni tervezi. Ezeknél a fejlesztéseknél a közútkezelőnek figyelnie kell az adatvédelmi szabályozásra is. Az általános bemutatás mellett a workshop célja, hogy az ilyen – és hasonló – rendszereknél ismertesse az adatkezelőre vonatkozó kötelezettségeket.
A rendezvényen készült fényképek megtekinthetők a galériában.

 

 

 

ITS Hungary Egyesület  -  H-1113 Budapest, Bartók Béla út 152.  -  Tel: + 36 30 9642856  -  e-mail: itshungary@tvnetwork.hu

S5 Box