2013-as év eseményei


ITS Hungary év végi rendezvény és vezetőségi ülés, 2013 december 2.

Az ITS Hungary Egyesület ez évi utolsó Vezetőségi Ülésére 2013. december 2.-án került sor. A Vezetőségi Ülésen áttekintésre és értékelésre került az Egyesület 2013. évi tevékenysége, a jövő évi tervek, valamint a vezetőség részvételével megtörtént az „ITS Hungary Kiválósági Díj 2013” pályázatra beérkezett pályaművek végső elbírálása is.

A Vezetőségi Ülés után tartottuk meg az ITS Hungary Egyesület szokásos év végi összejövetelét, melyen Egyesületünk tagjainak nagy része képviseltette magát.

 

Bővebben...
 
Finn-magyar szakértői megbeszélés, 2013. október 11.

A finn Közlekedési és Hírközlési Minisztérium és a magyar Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2012. október 22-én együttműködési megállapodást (MoU) írt alá az intelligens közlekedési rendszerek és szolgáltatások területén történő együttműködésről. A megállapodás előzménye volt az ITS Magyarország (ITS Hungary) és az ITS Finnország (ITS Finland) közötti együttműködés, melynek célja az érdekelt szereplők és felek összehozása, javítva ezáltal azok közös projektekben való részvételének lehetőségeit.

Bővebben...
 
ITS Hungary Kiválósági Díj 2013.

„ITS Hungary Kiválósági Díj 2013.”

Az ITS Hungary Egyesület által 2007-ben alapított „ITS Hungary Kiválósági Díj” célja, hogy az Egyesület tagjai által az ITS területén megvalósított projektek közül a legkiválóbbat kitüntesse. Az „ITS Kiválósági Díj 2013.” pályázat idei nyertese a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Bővebben...
 
ITS szekció a 2013. évi Nemzeti Közlekedési Napokon

A 2013. november 5-7. között Siófokon megrendezett Nemzeti Közlekedési Napok szervezői – felismerve a téma fontosságát – idén is külön szekciót szenteltek az ITS szakterületének. A Dr. Lindenbach Ágnes által vezetett „Intelligens közlekedési rendszerek” szekció 2013. november 7.-én 9 órai kezdettel került megrendezésre.

 

Bővebben...
 
eCall workshop, 2013. november 12., Budapest

 

2013. november 12.-én a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az ITS Hungary Egyesület közös szervezésében került megrendezésre Budapesten a hazai szakemberek részére egy eCall workshop

Bővebben...
 
HeERO workshop, 2013. december 12-13., Budapest

2013. december 12-13.-án a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az ITS Hungary Egyesület, az ERTICO és a HeERO projekt közös szervezésében került megrendezésre Budapesten a HeERO projekt workshopja. A workshop mottója Moving toward an integrated Europe Pan-European eCall service in the HeERO countries” ("Haladjuk egy integrált Európa irányába Pán-európai eCall szolgáltatás a HeERO tagállamokban”) volt.

Bővebben...
 
20. ITS Világkongresszus és Kiállítás, 2013. október 14-18. Tokyo, Japán

Az ITS szakma következő nagy eseménye a 2013. október 14. és 18. között Japánban, Tokyoban megrendezésre kerülő jubileumi, 20. ITS Világkongresszus és Kiállítás. A rendezvény mottója: Open ITS to the NEXT.

Bővebben...
 
TEN-T Days, 2013. október 16-18., Tallin

A „TEN-T Days 2013” Tallinban, Észtországban kerül megrendezésre 2013. október 16. és 18. között az Európai Bizottság szervezésében. Az Európai Bizottság alelnöke, Siim Kallas, miniszterek, az Európai Parlament tagjai és a szakmai érintett szereplők gyűlnek össze, hogy megvitassák a transz-európai közlekedési hálózat jövőbeli fejlesztési lehetőségeit, különleges figyelmet szentelve a finanszírozás, az innováció kérdésének, valamint az olyan megvalósítási eszközöknek, mint a korridorok.

 

Bővebben...
 
9th ITS European Congress & Exhibition

A 9. ITS in Europe Kongresszus és Kiállítás idén Írországban, Dublinban került megrendezésre 2013. június 4-7-e között, a Convention Centre Dublinban. A rendezvényen több mint 1700 küldött vett részt.

Bővebben...
 
2013. június 26., EasyWay szakmai workshop

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és az ITS Hungary Egyesület közös szervezésében egy szakmai workshop került megrendezésre 2013. június 26.-án, melynek témája az „EasyWay II. EU társfinanszírozású projekt keretében elért eredmények bemutatása” volt. A rendezvényen a hazai EasyWay partnerek beszámoltak az EW II. fázisában megvalósított projektjeik keretében elért eredményeikről, valamint előadás hangzott el a kiválasztott négy projekt részletes értékeléséről, továbbá az EasyWay keretében elkészült ún. „Alkalmazási Útmutatók” jelentőségéről is.

Bővebben...
 
1. oldal / 2

ITS Hungary Egyesület  -  H-1113 Budapest, Bartók Béla út 152.  -  Tel: + 36 30 9642856  -  e-mail: itshungary@tvnetwork.hu

S5 Box